Teren de vanzare in zona Pipera-Voluntari.
Menu

Teren de vanzare in zona Pipera-Voluntari

By Bogdan Livinti | Imobiliare

casa noastra din Pipera

In urma cu cateva saptamani am descoperit in zona Pipera-Voluntari cateva terenuri intravilane potrivite intr-o oarecare masura pentru construirea casei noastre.

​Terenurile sunt amplasate la marginea padurii (probabil padurea Baneasa) intr-o vecinatate apropiata (cateva sute de metri) de complexul rezidential Oxford Gardens (pe care l-am vizitat, eram curiosi cu ce pret se vand casele, am vizitat o casa de 280mp utili incluzand si mansarda cu o suprafata de ~60mp, pretul cerut era de ~324.000 mii euro la gri, la casa vizitata unele dintre materialele utilizate se deteriorasera, vizita a fost o pierdere de timp pentru noi si doamna de la vanzari care nu stie sa ofere informatii despre pret pentru a-si califica prospectii…, in concluzie daca dispui de cateva sute de mii de euro si nu stii cum sa faci o investitie proasta vei merge la sigur cu Oxford Gardens…).

Cautarea terenului a inceput cu mai mult timp in urma, dar inainte sa incepem cautarea unui teren am mers pe la targurile imobiliare, am cautat pe siteurile de profil imobile apartamente sau case in zonele care ne interesau si am fost profund dezamagiti de ce am gasit, toti dezvoltatorii sau proprietarii cereau o multime de bani pe niste imobile care nu-si meritau banii, cu o singura exceptie o casa in zona Odai-Otopeni care parea a fi construita mai bine in comparatie cu restul de case vizitate, dar oricum nu era nici pe departe casa pe care ne-o doream:(​

Am cautat terenuri si in zonele localitatilor Snagov, Cernica, Corbeanca, Tamasi, Mogosoaia, dar am ajuns la concluzia ca terenurile erau situate mult prea departe de Bucuresti.

Daca as scrie toate detalii despre cautarea noastra ar fi material pentru un capitol de carte, mai bine ma intorc la terenurile din zona Pipera-Voluntari si va descriu situatia.

Terenuri de vanzare in Voluntari​


Am vizitat zona din poza de mai jos, parea a fi o strada linistita, pe care am descoperit o casa cu design in stil romanesc care ne-a placut, dar nu am gasit teren de vanzare desi sunt parcele fara constructii, vom reveni in zona.

teren in zona padurea boldu cretuleasca localitatea Voluntari

Coordonate pentru localizare 44.499245, 26.173066

In apropierea locatiei se vand terenuri pe strada Matei Milo, destul de aproape de capatul de autostrada care se construieste.

teren voluntari 503mp

Intr-adevar…”teren romantic” cu autostrada in apropiere si cu arhitectura caselor de prin zona diferita una de alta, mai pitoresc nici ca se poate.

Totusi apreciez mentionarea inexistentei conductei de gaze si canalizarii.

Terenuri de vanzare in Pipera

In urma cu aproximativ 3 saptamani am descoperit un teren de vanzare in vecinatatea singurei case construite (a lui Calin) in aria de interes pentru noi, am discutat cu Calin, isi construise case cu 8 ani in urma, un temerar, avand in vedere ca nu sunt utilitati in zona, doar racordarea la reteaua de curent electric la costat ~10.000 euro, iar tabloul i l-au instalat la strada principala.

Am vorbit cu el despre casa lui si ne-a spus ca si-a instalat o pompa de caldura (care costa ~10.000 euro) si cateva panouri solare (6 la numar, probabil are si baterii+invertor), pentru racire utilizeaza aparate de aer conditionat, iar costul de intretinere lunar este constant iarna- varna de ~500-600lei.

M-a pus in legatura cu cativa vecini care au terenuri in zona si asa am intrat in legatura cu doamna Claudia Iordache, care detine un hotel in Vama Veche pe care-l administreaza (am dedus pentru ca nu se putea deplasa pana in Bucuresti sa ne intalnim), am discutat cu ea la telefon si mi-a spus ca doreste sa vanda terenul cu 90euro/mp, pret care nu e mic deloc avand in vedere lipsa utilitatilor care vor creste costurile de constructie cu ~20.000-25.000 euro.

La prima discutie telefonica mi-a spus ca nu stie ce forma are terenul, ca detine toate actele, iar suprafata lui este de 405mp(ulterior aveam sa aflu ca terenul are o suprafata de 402mp+66mp cota parte din drumul de servitute), suprafata care este potrivita pentru ce dorim noi sa construim, urma sa vina la Bucuresti doua saptamani mai tarziu sa ne intalnim sa vad actele, dar nu a putut sa vina pentru ca a intervenit o problema, reala sau nu…, la cateva zile dupa ultima conversatie telefonica m-a sunat sa ma intrebe daca doresc sa mai cumpar terenul si ca i-a dat actele fratelui ei Adrian Catana cu care m-am intalnit dupa doua zile intr-o joi si care mi-a aratat actele, inclusiv pozitia parcelei si planul de situatie, dar printre documente nu se regasea si certificatul de urbanism(in care se specifica ce tip de imobil se poate construi si care sunt delimitarile).

Cand a venit vorba de pret domnul Catana m-a surprins, mi-a spus ca el doreste sa obtina 120-125 euro/mp, pret cu mult mai mare decat cel pe care mi l-a spus doamna Iordache proprietara, se pare ca doamna Iordache s-ar fi intalnit la mare cu alti proprietari din zona si s-ar fi inteles sa nu vanda sub un anumit pret, informatie pe care mi-a spus-o fratele, de ce a mentionat acest aspect nu stiu, se pare ca ceva e putred…, am convenit cu el sa-mi dea un raspuns luni daca vinde sau nu cu 90euro/mp.

Dupa cum se observa din schita cu localizarea parcelei in PUZ-ul din ‘99(PUZ-uri care se schimba odata la 5 ani) era prevazut un drum cu o latime de 5m, pentru masini cu o lungime de 6m, datorita latimii mici a drumului o vidanja s-ar putea sa nu intre pana la parcela, iar o autospeciala de la pompieri in nici un caz, este foarte posibil ca drumul sa necesite o latire sa includa si trotuare, caz in care toate parcelele care au iesire la drumul de servitute se vor micsora, nu considerabil de mult dar totusi se vor micsora.

parcele teren Pipera

Parcele teren Pipera

Drumul de servitute este prevazut pe hartie, in realitate nu exista este doar pamant, care ar trebui amenajat, nivelat cu un buldorez, tasat si pietruit cu cine stie cate basculante de pietris ca altfel nu intra acolo nici o masina daca ploua putin, iarna vom putea intra doar pe jos…

Avand in vedere ca am fi singurii care dorim sa construim in zona toate cheltuielile cu amenajarea drumului de servitute ne-ar reveni, cheltuieli care s-ar ridica la cel putin 5000 de euro.

Sambata la doua zile dupa ce am vorbit cu domnu’ Catana am sunat-o pe doamna Iordache sa discutam despre teren, dar m-a pasat lu’ fratesu’...ca ea nu avea curaj sa-mi spuna ca vrea mai multi bani…, uite asa mi-am pierdut timpul cu unii care viseaza noapte preturi si a doua zi cred ca le pot obtine…

Sunt curios ce fac astia cu terenul, ca nu-l vor vinde la pretul pe care-l vor in urmatorii cativa ani(un tip care are cateva terenuri langa Oxford Gardens pe care incearca sa le vanda cu 100-110euro/mp de 3 ani de zile nu a reusit, nici altii care vor 100euro/mp nu au vandut), nici dezvoltatorii nu cumpara in zona pentru ca nu sunt gaze, iar doamna Iordache are o varsta de peste 55 de ani(asa mi s-a parut), cand se va bucura de banii obtinuti pe teren, cand nu va mai avea energie sa mearga in vacanta?

Zona terenuri in Pipera

Coordonate localizare zona 44.531015, 26.135744

Unul dintre proprietarii a dat la tranzactionare terenul printr-o agentie imobiliara care a postat informatii mincinoase, nici indicatorii urbanistici nu sunt reali (doar speculatii), spun asta pentru ca detin prin bunavointa proprietarului certificatul de urbanism eliberat in 2014 pentru acel teren.

teren pipera 100

Aveti mare grija la cumpararea unui teren, multi vor incerca sa va insele!

In concluzie inca ne cautam teren in zonele mentionate mai sus, daca cunosti pe cineva care vinde si cumparam de la el iti ofer un comision de 1%, sau poate doresti sa-ti construiesti casa si nu ai nevoie de un teren mare atunci ne-am putea uni fortele sa cumparam un teren si sa-l parcelam, terenul ar putea fi destul de mare pentru cateva case, astfel vom creea o mica comunitate.

Contacteaza-ma imediat cand ai aflat despre un teren de vanzare in zona Pipera-Voluntari ideal cu o latura la liziera.

Te rog sa share-uiesti articolul in retelele tale favorite, astfel ne marim sansele sa incepem mai repede construirea si sa scriu pe blog despre experienta construirii casei noastre.


About the Author

Am fost norocos sa am o inclinatie spre lucrurile tehnice, astfel s-a format o stransa legatura in special cu domeniul izolatiilor termice si in general al constructiilor de case pasive. Dupa dedicarea a catorva luni spre ani (acum) studiului sistemelor care formeaza o casa a urmat acreditarea de catre Institutul de Case Pasive din Germania. Astfel mi-am rotunjit expertiza in domeniul executiei riguroase a constructiilor caselor pasive. Misiunea mea este de a educa si ajuta cat mai multi proprietari sa-si transforme casa in caminul mult dorit.

  • Robert says:

    Din pacate nu pot vedea cand a fost postat acest articol, sper sa mai fie actual…Si eu sunt in cautarea unui teren pentru constructia unei case, in aceasi zona Pipera (Oxford, Vasile Alecsandri, Matei Basarab, Iancu Nicolae, Scoala Americana). Daca gasim un lot mai mare ne putem uni si parcela ulterior.

    • Bogdan Livinti says:

      Salut Robert, anuntul e actual, daca gasesti un teren convenabil cu o pozitie buna da-mi de stire.

  • >