Proiectul si constructia casei pas cu pas
Menu

Proiectul si constructia casei pas cu pas

By Bogdan Livinti | Proiecte

proiect si constructie casa

Un numar important de cititori ai blogului Domu mi-au scris ca doresc sa-si construiasca o casa si le-ar fi necesare mai multe informatii.

Printre cititorii blogului se afla si arhitectul Andrei Nastase, care are 18 ani de experienta in domeniu, are proiecte publicate in reviste de specialitate si este asistent universitar, m-am gandit sa-l invit sa scrie un articol sub forma de ghid despre ce inseamna constructia unei case, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam, de la anteproiect, proiect, autorizatia de constructie si executia lucrarii de constructie a casei.

Este foarte posibil sa fac si un interviu cu Andrei, daca aveti intrebari punctuale va invit sa le scrieti in widgetul de mai jos, lasati si o adresa de email pentru a va anunta cand voi publica interviul.

Materializarea ideii in constructia casei

Demersul de realizare a unei case cuprinde urmatoarele etape, dupa cum urmeaza:

1. Pasii necesari pentru autorizarea construirii unei case

2. Anteproiectul

3. Certificatul de urbanism

4. Proiectul de autorizatie de construire - D.T.A.C.

5. Proiectul tehnic detaliile de executie - P.Th + D.E.

6. Amenajarea de interior

7. Urmarirea de santier si implementarea proiectului

8. Declararea inceperii lucrarilor

9. Interviu cu arhitectul

Datele de contact ale arhitectului Andrei Nastase

 • Am un proiect de construirea unei case intocmit pe numele antecesorilor mei i urma cu 20 ani si autorizatie de construire in baza lor sau construit pivnita si fundatiile din ciment .Acum eu vreau sa merg cu constructia mai departe . Ma intereseaza si as vrea sa.mi raspundeti daca mai sant valabile proiectul si autorizatiia de constructie .

  • andrei says:

   Sarut mina

   Autorizatia de construire isi pierde valabilitatea dupa 24 de luni. Legislatia s-a modificat de mai multe ori in ultimii 20 de ani, motiv pentru care va trebui reluat proiectul si completat cu noile cerinte.
   Daca aveti nevoie de ajutorul nostru va stam la dispozitie la tel. 0721.324.558 sau mail arhideco@gmail.com.

 • >