Proiectul si constructia casei pas cu pas

2 Comentarii

proiect si constructie casa

Un numar important de cititori ai blogului Domu mi-au scris ca doresc sa-si construiasca o casa si le-ar fi necesare mai multe informatii.

Printre cititorii blogului se afla si arhitectul Andrei Nastase, care are 18 ani de experienta in domeniu, are proiecte publicate in reviste de specialitate si este asistent universitar, m-am gandit sa-l invit sa scrie un articol sub forma de ghid despre ce inseamna constructia unei case, care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam, de la anteproiect, proiect, autorizatia de constructie si executia lucrarii de constructie a casei.

Este foarte posibil sa fac si un interviu cu Andrei, daca aveti intrebari punctuale va invit sa le scrieti in widgetul de mai jos, lasati si o adresa de email pentru a va anunta cand voi publica interviul.

Materializarea ideii in constructia casei

Demersul de realizare a unei case cuprinde urmatoarele etape, dupa cum urmeaza:

1. Pasii necesari pentru autorizarea construirii unei case

2. Anteproiectul

3. Certificatul de urbanism

4. Proiectul de autorizatie de construire - D.T.A.C.

5. Proiectul tehnic detaliile de executie - P.Th + D.E.

6. Amenajarea de interior

7. Urmarirea de santier si implementarea proiectului

8. Declararea inceperii lucrarilor

9. Interviu cu arhitectul

Datele de contact ale arhitectului Andrei Nastase

Despre autor

Bogdan Livinti

Am fost norocos sa am o inclinatie spre lucrurile tehnice, astfel s-a format o stransa legatura in special cu domeniul izolatiilor termice si in general al constructiilor de case pasive. Dupa dedicarea a catorva luni spre ani (acum) studiului sistemelor care formeaza o casa a urmat acreditarea de catre Institutul de Case Pasive din Germania. Astfel mi-am rotunjit expertiza in domeniul executiei riguroase a constructiilor caselor pasive. Misiunea mea este de a educa si ajuta cat mai multi proprietari sa-si transforme casa in caminul mult dorit.

  • Am un proiect de construirea unei case intocmit pe numele antecesorilor mei i urma cu 20 ani si autorizatie de construire in baza lor sau construit pivnita si fundatiile din ciment .Acum eu vreau sa merg cu constructia mai departe . Ma intereseaza si as vrea sa.mi raspundeti daca mai sant valabile proiectul si autorizatiia de constructie .

    • Sarut mina

      Autorizatia de construire isi pierde valabilitatea dupa 24 de luni. Legislatia s-a modificat de mai multe ori in ultimii 20 de ani, motiv pentru care va trebui reluat proiectul si completat cu noile cerinte.
      Daca aveti nevoie de ajutorul nostru va stam la dispozitie la tel. 0721.324.558 sau mail arhideco@gmail.com.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >